Innovita

Succesfactoren voor een innovatieve bedrijfscultuur in jouw KMO

Innovita zorgt voor business transformatie vanuit een creatieve mindset.

Innovatie is een mindset, geen proces

Hoe dikwijls vraag je jezelf af of jouw strategie nog steeds in lijn is met je missie? Hoe lang is het geleden dat je je organisatie nog eens onder de loupe hebt genomen? Zijn je medewerkers nog steeds tevreden of eerder onverschillig? Dan is het nu tijd om tesamen met je medewerkers je strategie te vernieuwen.

In een snel veranderende wereld moet je blijven vernieuwen. Future-proof organisaties verstaan de kunst om zichzelf steeds opnieuw uit te vinden. Essentieel hiervoor is een ingebakken innovatiecultuur binnen je organisatie, zodat innovatie in het DNA van iedere medewerker verankerd zit.

In deze infographic geef ik je alvast enkele tips hoe je innovatie stimuleert bij je werknemers.

Innovatie mindset voor jouw KMO medewerkers

Uitdagingen voor innovatie in jouw KMO

Korte termijndenken

Indien je als KMO “in the moment” blijft werken, is het risico groot dat je problemen aanpakt wanneer ze zich voordoen. Dit is nefast voor innovatie omdat men blijft steken in een conservatieve mindset.  Met deze mindset is het “business as usual” en worden er geen groeiopportuniteiten gespot. Als je als KMO wil groeien, moet je durven de pauzeknop induwen en vanuit een helikoptervisie volledig je strategie herschrijven en ervoor zorgen dat digitalisering onderdeel wordt van je nieuwe strategie en geen toevoeging aan je bestaande strategie.

HR-strategie

Een belangrijke uitdaging waar heel wat KMO’s voor staan, is het recruteren en behouden van medewerkers. Met de krapte op de arbeidsmarkt wordt het een uitdaging om goede werknemers te behouden. Dit vraagt eveneens een innovatief HR-beleid dat afgestemd wordt op de nieuwe manier van werken. Zoals hierboven vermeld moeten werknemers zich kunnen vinden in de missie en visie van de organisatie opdat ze jou als goede werkgever zien. Dit zorgt voor loyale, gemotiveerde en efficiënte werknemers.

Vond je dit een interessant artikel en wens je in de toekomst meer “food for thoughts” te ontvangen? Schrijf je nu in en krijg maandelijks een overzicht met innovatie topics in je mailbox. Na inschrijving ontvang je een gratis e-book over digitale transformatie en leiderschap.

Wil je graag je inzichten met ons delen, stuur ons dan een mailtje en wij nemen contact met jou op.

Stof tot nadenken

Innovita: nieuw leven voor uw bedrijf

De wereld draait razendsnel vandaag, veel ondernemers hebben het gevoel niet meer mee te zijn en voorbijgestoken te worden.
Bron: Fokus (Knack)