Blog

Waarom en hoe design thinking, creativiteit en innovatie aan elkaar verbindt

Design thinking is een denkpatroon om te innoveren, waarbij men in samenwerking met alle betrokkenen iteratief zoekt naar een evenwicht tussen de noden van betrokkenen, de technische mogelijkheden en het economisch leefbare.

connected leiderschap

VERBINDEND LEIDERSCHAP, een uitdaging voor een duurzaam management

In Covid-tijden is het belangrijk dat we leiderschap door een andere bril gaan zien. We worden geconfronteerd met onverwachte situaties waarvan de gevolgen ongekende proporties aannemen. Hoe je daar als leider mee moet omgaan, is geen exacte wetenschap. Vanuit mijn ervaring geef ik je alvast enkele tips die mij hebben geholpen.

Design Thinking binnen HR

Design Thinking in HR voor het ontwerpen van zinvolle werknemerservaringen

innovatie

Succesfactoren voor een innovatieve bedrijfscultuur in jouw KMO

In een snel veranderende wereld moet je blijven vernieuwen. Future-proof organisaties verstaan de kans om zichzelf steeds opnieuw uit te vinden. Essentieel hiervoor is een ingebakken innovatiecultuur binnen je organisatie, zodat innovatie in het DNA van iedere medewerker verankerd wordt.

Digital Transformation hero

Be a transformation hero

digital transformation is about making choices and having a sharp eye for the digital revolution outside of your organisation.

Hoe creëer ik een impactvolle missie ?

De corona crisis zet de hele economie op z’n kop! Meer dan ooit wordt creativiteit beloond en wellicht zullen veel bedrijven het na de corona crisis over een andere boeg gaan gooien. Tijd dus om je missie te herbekijken. Deze blog kan je hier alvast bij helpen.

klant is koning

Best practices om een klantgerichte cultuur op te bouwen

Bij 1.3 op 10 bedrijven is klantgerichtheid een waarde (volgens CMO Council).Bedrijven proberen nu al bijna 20 jaar klantgerichtheid te hanteren. Maar de CMO Council meldt dat “slechts 14 procent van de marketeers zegt dat klantgerichtheid een kenmerk is van hun bedrijf, slechts 11 procent van hun klanten hebben hier dezelfde perceptie over.”

Sociale vs technologische innovatie

Innovatie leidt tot beduidend betere resultaten Innovatie wordt gezien als de belangrijkste uitdaging voor KMO’s en ze hebben er schrik van.  Het tegelijkertijd oog hebben voor innovatie én de dagelijkse werkzaamheden blijkt één van de grootste obstakels van het management te zijn. En toch :

Innoveren vs Slim Innoveren

Zet innovatie in als middel maar niet als doel Bezint eer je begint Klinkt logisch, maar is het niet.  Het is belangrijk een goed uitgekiende innovatiestrategie te gaan bepalen, die naadloos aansluit bij de algemene bedrijfsstrategie. Eén ding is echter zeker, blijven stilstaan is geen optie.