Innovita

Anita Dierckx

Ik ben een energieke en no-nonsense mentor die graag mensen enthousiasmeert. Mijn doel is om vanuit mijn passie voor creativiteit en verbinding, teams te laten kennismaken met creatieve technieken die innovatie stimuleren.

Passie voor verbinden & creatief denken

Gedreven door mijn levendige fantasie en inspiratie hou ik ervan om het sluimerend creatief potentieel van mensen bloot te leggen en samen te brainstormen over nieuwe producten, diensten, processen en verdienmodellen. Mijn creativiteit kent geen grenzen als het gaat over nieuwe opportuniteiten spotten.

In mijn 30-jarige loopbaan bij Engie bouwde ik expertise op in verbindend leiderschap, event management, change en transformatie.

Sinds 2017 ben ik ondernemer en freelancer en zoek ik uitdagingen met een goede balans tussen innovatie, creativiteit en verbinding. Ik focus mij voornamelijk op transformatieprojecten en strategische opdrachten in marketing, business development en HR.

Anita Dierckx van Innovita

Levenslang leren

Ik hou mezelf scherp en up-to-date via relevante events, lectuur, en continu leren.

In 2019 volgde ik bij Vlerick Management School in samenwerking met De Tijd, een online opleiding van 24 weken over digitaal leiderschap.

In 2019-2020, volgde ik bij AP Hogeschool Antwerpen een postgraduaat Content Marketing om klantgericht en waardegedreven te leren communiceren.

Eind 2020, volgde ik een masterclass van 5 weken bij Insead over Design Thinking and Creativity for Business.

Christoph Van Doninck

Customer Relations Expert; International Guest Speaker

Op een gestructureerde en onderbouwde wijze bracht Anita ons in de mindset om te denken vanuit de klant. Zo brachten we verdieping en verfijning in ons aanbod wat resulteert in beter aantrekken van nieuwe prospecten. Haar holistische denkwijze inspireerde ons en haar passie en gedrevenheid werkte aanstekelijk in deze interactieve workshop. Van harte aanbevolen!”

Els Pierson

HR manager Stad Hasselt

Samen met Anita, hertekenden we het on-boarding proces van Groep Hasselt. Haar holistische aanpak, los van silo’s, gebaseerd op design thinking, ervaarde ik als erg professioneel en aangenaam. De workshop verliep op een toegankelijke en open manier en Anita stimuleerde onderlinge samenhang, co-creatie en creativiteit.

Jo De Bruyn

docent Direct & Content Marketing Hogeschool Gent (HoGent)

Anita gaf een inspirerend gastcollege ‘Design Thinking’ voor onze laatstejaars studenten bachelor marketing HOGENT.

Haar inhoudelijke expertise viel sterk in de smaak. Bovendien kon zij haar design thinking-filosofie boeiend en passioneel overbrengen.

Op maat van dit veeleisende publiek, met de nodige humor en zelfrelativering en prettig interactief tijdens de brainstorms en praktische cases. Ook was zij na haar live verhaal volop bereid om de studenten verder te inspireren en te coachen bij hun praktische vragen naar ‘meer’. Resultaat: Anita zorgde ervoor dat de vonk van design thinking oversloeg bij onze studenten. Dank hiervoor!